הרגשה טובה בטיסה


· התלבש נכון הקפד להתלבש קל ונוח (מומלץ ללבוש בגדים העשויים מבדים טבעיים). בגדים צמודים יכולים לחסום את זרימת הדם לרגליים ולגרום לתחושת אי-נוחות, כדאי אפילו לשחרר מעט את הקשר של שרוכי הנעליים. הכניס לתיק היד שלך מעיל או אפודה משום שהטמפרטורה במטוס היא לעיתים נמוכה.
·
· הרבה בשתייה האוויר בטיסה עלול לייבש את העור, לכן מומלץ לשתות הרבה מים. יש להימנע משתיית קפה, תה, ומשקאות אחרים המכילים קפאין. מומלץ גם להימנע משתיית אלכוהול או לפחות להגביל את צריכתו למשקה אחד בלבד במהלך הטיסה.

· הכנס לתיק היד שלך חומר קריאה , ספר , עיתון , חוברות תשבצים או כל דבר שיעזור לך להעביר בנעימים את הזמן בטיסה. הכנס גם מסטיקים או סוכריות לזמן המראת ונחיתת המטוס. זה יקל על הלחץ המוכר והמציק באוזניים.

· לפני הטיסה מומלץ לאכול ארוחה קלה. אל תאכל ארוחות כבדות שיגרמו לך אי נוחות.

· אם את סובל מבעיות בריאותיות, או נזקקים לתרופות או אמצעים רפואיים, אל תשכח להכניס אותם לתיק היד שלך .

· לסובלים מבחילות במהלך הטיסה , מומלץ להצטייד בתרופה המונעת בחילות או בלימון חצוי אשר מקל על תחושת הבחילה או בסוכריות חמוצות. (ניתן גם לבקש לימון מצוות הטיסה).

· למרכיבי עדשות מגע , מומלץ לא להרכיב עדשות מגע במהלך הטיסה שכן האוויר במטוס יבש מאד. לאלו שנזקקים למשקפי ראייה לצפייה בטלוויזיה, וודא שלקחתם את המשקפיים.

· עדיף טיסות לילה, כשטסים במשך הלילה העייפות עושה את שלה, וישנים טוב יותר. נסה לקבל מקום ישיבה מאחורי /ליד/סמוך ליציאת חרום בגלל ששם יש מקום לרגליים (אך לא ניתן להשעין את המושב לאחור-בטיחות). כדי לתפוס מקום טוב בטיסה, כדאי להיות בשדה התעופה לפחות שעתיים וחצי - שלוש שעות לפני הטיסה. חובה לברר שאין תינוק על ידך , אחרת יש סיכון שלא תישן לאורך כל הטיול. אם לא קיבלת מושב ביציאת חירום , בקש חלון ולא מעבר, זאת מהסיבה הפשוטה שמי שעובר במעבר ייתקע בך. בשום אופן, לא לקחת כסא שאין בו אפשרות להזיז את המשענת לאחור.

. לפני העלייה למטוס והישיבה הארוכה: לשטוף פנים, לעשות את צרכיך ולהתארגן לקראת השינה הארוכה.

· לפני שאתה מתיישב, קח מתיק היד את כל מה שתצטרך למשך הטיסה (ספר + ציוד שינה + תרופות).

· "ציוד שינה" - כרית מתנפחת - מושבי המטוסים הם לא המושבים הנוחים ביותר. מי שמנסה לנמנם בטיסה ארוכה מוצא עצמו נע מצד לצד של הכיסא כדי למצוא תנוחה טובה לגוף ולצוואר. בשוק יש כריות צוואר מתנפחות המיועדות בדיוק למטרה זו. יש כריות רגילות ויש כאלה שמעוצבות כחצי סהר ונותנות תמיכה לצוואר. יש מפלסטיק אך הטובות יותר עשויות מגומי. אטמים לאוזניים - רעש במטוסים הוא בלתי נסבל, ויכול להיות עוד יותר גרוע אם אתה יושב ליד משפחה עם תינוקות שמחליטים שמטוס זה לא בשבילם ודואגים לקונצרט בלתי פוסק כל זמן הטיסה. יש אטמי ספוג חד פעמיים ויש כאלה שניתנים לשימוש חוזר. כיסוי עיניים- (מסכה העשויה מכותנה והמונעת חשיפה לאור – שמגיע מהחלונות או מהמנורה של המושב השכן). יש לקחת בחשבון שכריות מתנפחות נוטות להתנפח עוד יותר בגובה הטיסה, לכן כדאי לנפח אותן רק חלקית בתור שלב ראשון.

· בזמן הישיבה, חלוץ נעליים וגרביים הדוקים, שים כרית אחת על הקיר, את הכרית השנייה העמד בינך לבין הכסא שליד. ואז, התכסה בשמיכה שתקבל. את הכריות והשמיכה מומלץ לבקש עם הכניסה למטוס.
·
· לטיסות ארוכות, (מעל ל- 6 שעות-טיסות טרנס), ניתן לקחת כדורי שינה שנקראים יוניסם וניתן להשיגם ללא מרשם . בשום אופן לא לקחת תרופה זו בטיסות קצרות, אחרת תהיו ישנוניים בנחיתה לפחות כמה שעות.

· לנענע רגליים והליכה במטוס כדי למנוע התנפחות הרגל, מניעת קרישי דם בוורידים והרגשת עייפות. מומלץ לבצע זאת לפחות פעם בשעה. חל איסור להניח רגל אל רגל לזמן רב.

· המנע מהידוק לסתות הפה בזמן טיסה, וזאת מהסיבה שבזמן כיסי אויר יתכנו כאבים. אי לכך, מומלץ להרפות את הלסתות באמצעות הנעתן כלפי פנים וחוץ מדי שלושים דקות לפחות.




מידען תירותי. ובעל אתר מידע למטייל העצמאי http://www.tiulim.net
מנהל מידע של אתר הכל חינם בישראל http://www.all4free.co.il
מנהל אתר "הוסף את הנקודה שלך" - http://www.addyourpoint.com
כתב (עיתונאי) תירות ובעל טורים שבועיים באתר NRG
מנהל פורום טיולים בערוץ 2 או מאקו בשמו החדש
יועץ טיולים לחברת דינהאוז צפון http://www.hul.co.il


תגובות