אפשר לקנות צעצועים במחיר חוץ לארץ, מלחמת מחירי הצעצועים החלה


יוקר המחייה הגיע גם לתחום הצעצועים, בערוצי הטלוויזיה עשו תחקירים והשוואה בין רשתות הצעצועים השונות בארץ , ובדקו כמה עולים אותם הצעצועים בחו"ל. תוצאות הבדיקה העלו כי בארץ הצעצועים עולים פי 4 יותר מאשר בחו"ל.
אם חשבתם שרק מחירי הדירות הדלק והחשמל עולים ביוקר לעומת חו"ל, אז תחשבו שנית. עלות הצעצועים פה בארץ היא מן הגבוהים בעולם. הישראלי הממוצע מוציא בשנה מעל 650 ₪ לילד רק על צעצועים.
אז למה הצעצועים פה כל כך יקרים, אתם בטח שואלים את עצמכם? זה נכון שלחנויות יש הוצאות רבות כגון דמי שכירות, פרסום משכורות לעובדים. אבל עדין ע"פ חוות דעת של מומחים הפער בין מחיר היבואן למחיר לצרכן לא צריך להיות מעל 10%. אז איך זה שבחו"ל המחירים הרבה יותר זולים ועדין נשאר לחנויות מספיק רווח?. בכסף שפה ההורים מוציאים על מותג אחד, ההורים באירופה בקנדה ובעיקר בארה"ב ממלאים שקיות שלמות. פערי המחירים בין הארץ לחו"ל מגיעים לעיתים מעל 300%.
לדוגמא:
  • בבדיקה שנערכה נמצא כי טירת "פלקון נייט" עולה בחו"ל 114 דולר, ובישראל אותה הטירה עלתה 1,200 ₪.
  • אחוזת פליימוביל עולה בארה"ב 270 ₪, מחירה בישראל 1,064 ₪, פער של 295%.
  • לגו סדרת מכוניות עולה בארה"ב 57 ₪, מחירו של הלגו בארץ 200 ₪, הפער 250%.
  • לגו שדה תעופה, עולה בארה"ב 420 ₪, מחירו בישראל 850 ₪, הפער 103%.
האם צעצועים הם מוצר מותרות רק לעשירון העליון? משפחות רבות בארץ לא מסוגלות לממן לילדים שלהם את הצעצועים. בובות כמו ברבי שעולות בחו"ל כ 15 דולר, נמכרות בארץ החל מ- 120 ₪ לבובה ויכולות להגיע למאות שקלים. בובת בת הים אשר נמכרת בארה"ב רק ב- 45 ₪, נמכרת בארץ במחיר של 190 ₪, פער של 322%. והרשימה עוד ארוכה...
אז כיצד זה קורה שפערי המחירים של הצעצועים בארץ לאלו בחו"ל כל כך גבוהים? מסתבר כי מספר קטן של יבואני צעצועים שפועלים בישראל משמרים את המחיר הגבוה, אלו מוכרים יקר לרשתות הצעצועים והרשתות מגלגלות את המחיר לצרכן הסופי.
צעצועים זה הענף כמעט היחידי שאנשים נוהגים להביא מתנות מחו"ל לארץ, הפער במחירים הצעצועים בין ישראל לארה"ב ואירופה  מגיע לעיתים עד כפול 4, ואין לזה שום הצדקה.
אחד הפתרונות להורדת המחיר הוא יבוא מקביל, לאחרונה עקב ביקורת אל מול יוקר מחרי הצעצועים, רשת TOYS R US שנתפסה תמיד כרשת יוקרתית, פנתה אל היבואנים במטרה לדרוש מהם להוזיל את המחירים לאלתר. המהלך הזה לווה בהתנגדות קשה של היבואנים ורק מיעוטם הסכים לתנאי הרשת. בעקבות הסכסוך העסקי שהתפתח, החליטה הרשת לייבא בעצמה חלק מן המוצרים במטרה להוזיל את המחיר. ולכן מגיע להם  איחולי הצלחה .
אך עד כמה שלא יתאמצו רשתות הצעצועים הגדולות לצאת במבצעים ולהוזיל את המחיר, אין הם יכולים להתחרות מול החנויות באינטרנט. לחנויות באינטרנט אין את אותם ההוצאות הגבוהות שיש לרשתות הגדולות על אחזקת החנות, משכורות לעובדי הניקיון, למוכרים, לחברת האבטחה, דמי שכירות ועוד...
החנויות באינטרנט יכולות לנצל את עלויות התחזוקה הנמוכות שיש להם מול הרשתות הגדולות כדי להציע לצרכן הסופי מחירים זולים יותר.

כיום אנשים נוהגים להשוות מחירים דרך האינטרנט, אחד האתרים הפופולריים להשוואת מחירים הוא זאפ . לאחרונה קמו אתרים רבים אשר מציעים צעצועים לצרכנים במחירים מוזלים, הבולט שביניהם הוא אתר בשם http://www.all4sale.co.il/ אשר שם לו למטרה להביא לצרכן צעצועים ומוצרים איכותיים נוספים במחירי עלות של היבואן. בעלי האתר טוענים כי הרכישה באתר שלהם יכולה להוזיל לצרכן את סל הקניה ביותר מ-50% מעלות רכישת המוצרים ברשתות הגדולות.

כתבות בנושא:
http://www.youtube.com/watch?v=6Cw8f6VFulk תשמעו כמה אתם משלמים עד פי 4

תגובות